Winter 2017-2018

Ook deze winter stonden we weer binnen op ons vertrouwde adres in Sneek. Het grote project deze winter was de binnenzijde van het kajuitdak netjes maken, ofwel eerst alles wat doorgebout is loshalen. Dat is best een boel bij elkaar… Valstoppers, lieren, handrelingen, mastvoet, binnenverlichting, kabelgootjes, cockpit-vakjes-gordijntjes.

Hulp bij het los halen van de handrelingen

Daarna lekker veel boven je hoofd schuren, plamuren en weer schuren… grondverf schuren en aflakken. We mengen Sikkens Super Gloss HS Artic White (248) en Pearl White (253) in een verhouding van 3 : 2 waardoor het niet knalwit wordt en ook niet te geel van het Pearl White.

We doen ook nog twee rondjes blanke lak aan de buitenkant er zijn immers veel dingen los gehaald door operatie kajuitdak-lakken, mee naar huis gingen de laden van het kombuis, de tafel, de handregelingen om daar gelakt te worden. Thuis halen we de vallieren uit elkaar en weer helemaal schoon.

Dan volgt weer het monteren van al het beslag, dat kost altijd weer meer tijd dan je denkt. De binnenverlichting voorzien van de dimmer die al 2 jaar lag stof te happen en van verse dunnere kabelgootjes. Ook monteren we Niels’ verjaardagscadeautje nieuwe speakers en een autoradio met bluetooth nu kunnen we Spotify vanaf onze telefoon naar de radio sturen, fijn van die werkgevers die onbeperkt data hebben geregeld.

Tijdens het seizoen zie ik dat de buitenzijde van de uitlaatslang vol zit met kleine scheurtjes, ik heb zo’n vermoeden dat het nog de originele is, die vervangen we door een verse.