Aanschaf

Op 26 mei 2013 stelde we voor aan Frans Hoving om van schip te ruilen, Frans wilde kleiner, wij groter. De website die Frans had gemaakt hadden we al ‘een paar keer’ bekeken. Al snel was de kijk afspraak gemaakt, de 900+ Iguana lag nog in een loods bij WV De Koenen in Amsterdam, het dek was kaal of dat erg was?

‘Nee, helemaal niet!’ Dan kunnen we mooi zien hoe het onder het treadmaster was… na een klein uurtje met grote zaklamp door het schip kruipen echt niets kunnen vinden om wakker van te liggen.

Na thuis overleg te hebben gepleegd stellen we aan Frans voor om, tegen een gering uurtarief, mee te helpen het schip weer vaarklaar te maken om zo voor onze zomervakantie van schip te kunnen wisselen.

Er breken drukke tijden aan, proefvaren met de kwarttonner, contract opstellen, bijna militaire planning en bestellijstjes via Google Docs, gelukkig laat Frans ons alleen aan het schip klussen en mag dat van de havenmeester. We redden de planning en op 20 juli is de overdracht van beide schepen in Hoorn!

hydraathydraat

Het overladen van de spullen van het ene schip naar het andere schip gaf enige vebazing in de haven en viel Frans toch tegen, er zat toch nog meer in de Iguana dan hij dacht…